Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2007 22:19 - ОлИИИ, давЪт мЪ по тИлИвизУрЪ!
Автор: arnage Категория: Други   
Прочетен: 2640 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 23.09.2007 00:40


Напоследък все повече се убеждавам, колко тъпо занимание е човек да гледа телевизия, и по-точно българска телевизия. През последните седмици три или четири пъти имах глупостта да гледам новини. Идиотска идея с оглед на факта, че предварително знам какво ще гледам, с някои малки изключения, а изключенията обикновено са дори по-тъпи от очакваното. Но нищо, реших да се направя на зажаднял за информация зрител и гледах. В два от въпросните три или по-скоро четири пъти попаднах на централната емисия на една телевизия, чието име не бих желал да споменавам, само ще загатна дискретно, че името й се състои от две думи, като първата дума в него е антоним на "стара", а втората ще издам че е "Телевизия". Много ме бива в тънките намеци и съм убеден, че след завоалираната подсказка никой от вас няма да се досети за коя телевизия говоря. И така...
Единият път имаше журналистическо РАЗСЛЕДВАНЕ на една от мистериите на последните осем хилядотелия, която бих поставил наравно с въпроси като "Откъде идваме?", "Накъде отиваме?", "Защо живеем?", "Кой прави блузата ми толкова мека и й придава такъв свеж аромат?" и тъй нататък и тъй нататък. Темата на този чутовен подвиг на журналистическия труд беше "Къде се намира сега звездата от Партийния дом". Гръм и мълнии! Аз се чудя защо вече седем години, осем месеца, три дни, пет часа, три минути и една секунда се чувствам неспокоен, а то ето какво било - през цялото време ме е мъчил този наболял проблем, който е проблем на цялото човечество и на еволюцията като цяло. в спиращия дъха репортаж една бдителна и находчива репортерка спираше хората и им задаваше смръзяващия кръвта въпрос "Къде смятате че се намира днес звездата от Партийния дом?!". Чудно защо ли, но нищо неподозиращите хора я гледаха с недоумение, и погледите им буквално казваха "Тая пък какво иска от мене по дяволите?!", с изключение на един индивид, който взе да развива теорията за световната конспирация, гръмналите буркани със зимнина и прочие.

След репортажа, от който между другото действително разбрах къде се намира най-търсеното нещо в историята след свещения Граал (ама няма да ви кажа - ако не сте гледали репортажа, нека терзанията ви преследват поне до края на живота ви, да сте гледали, амаха!), около седмица не гледах телевизия. Реших се да го направя отново и уцелих емисията новини на същата любима моя телевизия. Тази телевизия обича да разследва разни неща. Понякога наистина върши работа, за която заслужава всячески адмирации, но като че ли по-често забива в ситуации от типа на "Ами еди-кой си ми даде пет лева, за да излъча това и това за еди кой си", или още по-тривиалното "Нямаме с какво да си запълним времето, затова ще го върнем на негово Величество зрителя като го залеем с куп простотии". Темата на фрапиращия репортаж беше като сюжет на филм на Хичкок: Защо на площата около "Коня" срещу парламента в София има химическа тоалетна? Защото, моля ви се, представете си, ако човек искал да снима статуята, от определен ъгъл хващал яркосинята тоалетна и това било поне толкова голям ужас, колкото земетресение от девета степен по Рихтер. Мдааа, така е като човек живее в град, в който абсолютно, ама наистина всичко е наред и поставянето на неправилно място на химическа тоалетна или пък залавянето на човек, извършил неправилно паркиране си е сензация...

Ако пък не ми се гледат новини, гледам любимото си шоу, където дълбоко комплексирани от нещо си хора реват в ефир и обясняват, че цял живот са нещастни, тъй като носът им е голям, ушите - клепнали, а бюстът - малък. Драма... В разстояние на пет минути една жена успя да ме убеди, че не вижда смисълът да има дете, щом бюстът й е малък, и сякаш тези нещастия не са достатъчни, има също голям корем, дебел задник и тънка горна устна. Ей затова обичам Америка - те учат света да разсъждава в правилната насока. Ако не беше Америка, как толкова хора щяха да са убедени, че пластичната хирургия решава всички проблеми на света, най-вече психическите. Няма нищо по-хубаво от това да се грижиш за развитието на комплексите на една и без друго ужасно комплексирана нация. Хем обществото затъпява и се вманиачава тотално, хем изкарваш пари. Интересно е, че колкото по-достъпна става инфорамцията за всички, толкова по-лесно е да манипулираш и на практика да дезинформираш хората. Но това е тема за цяла книга, която може и да напиша ако намеря два-три свободни месеца в живота си. Което пък не ми се вярва да стане, но знае ли човек.

А ако наистина ви се иска да се почувствате специални, то просто си пуснете осмото чудо на света, разрешението на всички загадки, реалното изражение на четвъртото измерение - Канал 1. Да видите за какво по принуда даваме пари всички ние. Заслужава си :)



Тагове:   ОлИИИ,   давЪт,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sunflower - Май от около година и нещо ...
22.09.2007 22:35
... почти не гледам телевизия. Значи от това само трябва да съм станала по-информирана. :))))
цитирай
2. arnage - :)
22.09.2007 22:38
Дори да не си станала по-информирана, 99 %съм убеден че си по-спокойна и по-щастлива :) Поздрави!
цитирай
3. feminaslim2007 - И аз мразя
23.09.2007 01:53
да гледам телевизия, а още повече - " новини " , защото само се ядосвам като гледам и слушам! Явно и аз не съм изгубила кой-знае колко от този факт.
цитирай
4. gohh - имаше един забавен цитат:
23.09.2007 22:53
"Намирам телевизията за много образователна.Когато някой пусне телевизора,аз отивам в другата стая и чета книга." :)
цитирай
5. koker - =)
24.09.2007 10:18
По едно време се забавлявах, като четях седмичната програма на ВКТ (Военния телевизионен канал)- "Изрезките атакуват"- публицистично предаване, "Казармата"- риалити шоу; ТВ "Скат"; както и порно каналите - "Палави ученички" 37-ма част, "Анален град 8" и още няколко култови предавания =)
цитирай
6. viovioi - и аз ги гледам, защото живота ми е скучен!
25.09.2007 16:00
Ей така като всеядно животно, всичко гледам. Но е неприятен начина на изкрънкване на пари чрез СМС от хората. Ударили са го на просия. Те хората бедни и по бедни стават със всеки изминал ден, те като почнат да подвикват като овчари...гласувай за това, гласувай за онова...Да им се невиди.
цитирай
7. alison - Честно казано
27.09.2007 02:23
Аз пък, освен тягостните натяквания за SMS,които направо ми разбиват психиката ,защото не можеш да пускаш стотинки на всеки ъгъл,през час-няма как,просто!....
Ужасно ме съсипват РЕКЛАМИТЕ(заради което обичам постингите на Сула)-има такива ,които ме забавляват,но други доста ме стряскат.
Хубаво е от време на време да се гледат "чисти" новини...както си поглеждаш часовника,може би...
цитирай
8. julllinkata - ТВ я приемам единствено като възпитание...
02.10.2007 18:31
На упорития и търпелив дух в мен.Още навремето се бях опитала да изгледам цяааало епизодче от Тинки Уинки-онея плюшени малоумничета,дето си включваха монитори ан подутите кореми,сякаш ръгат пенка от Дреново-не успях,бога ми!Мамо,провалих се,извинявай.След това пробвах веднъж с Бареков,но след като се почувствах така,сякаш ми е много сърдит за нещо,както и на имали нещастието да са гости-и това отпадна.Опитах и с "Искрено и лично"...въобще борих се със зъби и нокти,досущ като един ронин,не би.Тая дивотия телевизията не мога да я преглътна:))))
цитирай
9. julllinkata - ъъммм,и само за рекламите нещо...
02.10.2007 19:45
Своге-Любов обвита в шоколад, деца обвити в тлъстини и захар-айде моля ви се! Баси,трябва ли медийното право да заприлича на Инквизицията, че да се поспре с това безумие?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: arnage
Категория: Други
Прочетен: 321374
Постинги: 81
Коментари: 513
Гласове: 4634
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930