Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2007 01:19 - Реклама му е майката...
Автор: arnage Категория: Други   
Прочетен: 2782 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 29.09.2007 01:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
...кой е бащата, за момента не е ясно.

Гледането на телевизионни реклами, особено в България, е крайно поучително занимание. Ако все още не сте се убедили какви неща могат да вдъхновят тези достижения на човешката мисъл - надникнете в блога на sulla например :)

Често съм се чудел коя ми е любимата реклама, но тъй като родната и световната индустрия непрекъснато бълват бисер след бисер, списъкът винаги ми изглежда направо безкраен. Не мога да оставя на заден план ухилената до уши дама с очеваден умствен недоимък, която раздава дамски превръзки на небръснатите си колеги, нито пък да забравя за сглобяващите ГоУф младежи с първи признаци на Паркинсон в името на Мария и нейния неувяхващ хумор, базиран на чудотворната сила на перилните препарати на Бонукс. Затова вместо да класирам любимите си шедьоври, реших и аз да дам своя принос и да нахвърлям като за начало няколко идейки за нова духовна храна за пациентите, пардон, зрителите на родните телевизии.

Идейка първа

Хензел и Гретел стоят пред къщичката на ужасната зла стара жена, която крои пъкления план да ги изяде за вечеря. Както разказва детската приказка, къщичката е направена от шоколад и захарни изделия. Глас зад кадър разказва с възможно най-литературен тембър:
"Тази къщичка е направена от шоколадови блокчета Итонг, направени от шоколад Своге. Български шоколад, от Каспичан. Нарича се Своге, защото майстор Соларис - вълшебникът, който прави този шоколад в своите мокри сънища, е роден в Атина, точно под Акропола. На стари години той продал своето жилище на добрата грижовна дама, която през свободното си време поливала цветята с алуминиево канче. Шоколадът Своге се прави с любов от най-хубавото какао, подбрано зрънце по зрънце от децата на ядрени физици, точно под статуята на Христос в Рио, Бразилия. Този шоколад се завива в станиол от мармоти, чиято козина е така мека и блестяща, единствено благодарение на уникалните съставки от жожоба и пачули, съдържащи се в шампоана Драй Веттер Тафт (не бъркайте тази марка с просташки лафове от типа на "шнелер, хертер, тиъфър, ооо, яяя, вундааабаааа", моля ви!). Нека сега видим какво се случва вътре в къщичката...
Тук гласът спира и музиката добива драматичен характер.
След около 45 минути в този дух, бабата им отваря вратата и едното от децата възкликва "Ууффф, че миришеее!", при което старицата моментално се превръща в Мистър Пропър, натиска шест чифта от Глейд микроспрей, полива тоалетното пате с вода и почиства пода с парцал, който е способен да попие 300 литра вода за четвърт милисекунда само с помощта на едно елементарно движение. След като ведро им обяснява какви превръзки използва и защо точно тях, как намира крилцата и им обяснява тънкостите на спираловидните тампони, тя започва да ги готви с бульон Маги, маргарин Белла и се появява говорещия на странен диалект индивид, който обича да казва "Друго си е чистото мисо!". А, да, забравих да спомена, че злата старица с канибалско-кулинарни наклонности също била дала своята къщичка на Хилд и именно оттам имала пари за такива екстри и откакто станала на 65, била удвоила яденето на крехки дечица и си говорела безплатно по домашния си телефон с останалите вещици в гората.
След като приключи и тази сцена, Глобул ни разняснява тънкостите на новите си тарифи, които Вивател след това изтънява още веднъж и  дори ги изглажда с помощта на ютия Тефал.
Край на рекламното клипче с дължина 58 минути и 11 секунди.

Идейка втора

Леля Мария тича с кутия прах за пране Персил в ръка. Гони я разярен мъж с калашник и пуска подире й спорадични откоси. Тя пищи: "Виждате ли какво става, когато не ползвате Бонукс?!" След изтрещелия мъж се втурва Супер Любо, който го удушава с помощта на оптичен кабел за интернет, след което дава на леля Мария правилната кутия прах - разбира се Бонукс. Тук обаче се намесва мистър Пропър, който избърсва от екрана Супер Любо със своята бърсачка за под, само че един брадясал мъж с метална кофа на главата започва да крещи изтерично "Виваааааааааатееееееееееееел!". Той обаче също не издържа дълго, тъй като проскубано куче с очила, вратовръзка, перка на гърба е термометър в задника започва да го замеря с телефони от магазини Германос. Леля Мария се спасява от цялата тази суматоха, връхлитайки в тъкмо потеглящ оранжев градски автобус, където няколко известни и куп неизвестни личности й обясняват откъде да изтегли кредит, който не само че е безлихвен, но и няма нужда да се връща някога, пък и одобрението става за секунди. И тази радост обаче не трае кратко, защото автобуса прегазва младеж, който и той искал да да влезе в зеления Лууп на червени точки на Мтел, където може да говори за по 3 стотинки на минута сам със себе си и за по 5 стотинки с мушкатото на балкона. Тя успява да замрази автобуса с помощта на ледения си дъх от дъвки "Буба хуба", пръсва единият прозорец с крак, благодарение на енергията, добита от пиенето на екстракт от дървото гинко билоба, полита с кутия Ред Бул в ръка (през цялото това време тя не изпуска кутията с Бонукс!!!) и отива да пазарува със случайно преминаващия джет.

Имам и други идеи в тази насока, но за тях друг път :)
И накрая пускам една наистина свежа (поне според мен) реклама :)






Тагове:   МУ,   майката,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitternacht - ХАХАХА
29.09.2007 11:17
хааахахаха!!! :) ХАХА :) и пак ХА :))

Браво, режисьооор!!! :)))
цитирай
2. gothic - Божо,
29.09.2007 14:09
достави ми невероятно удоволствие...и аз понякога, обикновено когато съм пийнал, си правя подобни компилацийки. Имам си една любима реклама-четирите малоумнички, обсъждащи омекотители(ако не се лъжа) Леля Мария също е дъ бест форевър...даже в днешния 24 часа и е отделено подобаващо място. Само че, напоследък ми липсва оня тъпунгел, съпруга и... Просто не знам, кога панасоника ми ще полети от третия етаж след някое подобно малоумие...Респект, приятелю!!! :))))
цитирай
3. antibazz - reklamata kakvato e
29.09.2007 20:05
v dobavka i reklamata s diariata e perfektna
цитирай
4. psychomachia - oo mn veselu :)
29.09.2007 20:07
moite lubimi reklami sa na coca-cola s 2te slamki (inlove) , mu4no ti e za vku6ti-pudding, i spored pove4eto hora bezumnata, no za men neveroqtno sladka - po-po-po-po :))) (rock)
цитирай
5. olive - Голяма забава.:)
30.09.2007 06:52
Поздрави. И пожелания за повече добри идеи като тези двете. Пък що не пробваш и да се пласираш в рекламния бранш? Може да те вземат, знаеш ли?;)
цитирай
6. анонимен - Реклама
30.09.2007 08:08
Точно вчера моя приятелка ми съобщи ,че в Нови Искър е видяла реклама реклама на ауспухи до него гол гъз???Без коментар!- Щяла да се обажда в телевизията...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: arnage
Категория: Други
Прочетен: 321423
Постинги: 81
Коментари: 513
Гласове: 4634
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930