Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2007 01:13 - Невероятните истории на Дамата - 5
Автор: arnage Категория: Други   
Прочетен: 2381 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 29.10.2007 01:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дамата идва в Големия град, покорява Голямата сцена, слага си още по-Голям бюст и среща отново Голямата си любов Груди.

Ето че дойде и времето, в което дори центърът на световната мода Митковград отесня за неземния талант на Дамата. Тя успя да спечели сърцата на всички изтънчени ценители на гласа, ума и красотата й в целия град, сбъдна всички свои мечти и славата й достигна до други вселенски центрове като Мерник и Офия. Офия е столицата на родната татковина на Васка и е известна с това, че е магнит за всички знайни и незнайни таланти в страната, които идват ли идват да се реализират и като дойдат, стоят ли стоят и се реализират ли реализират... Мерник пък бил известен с неописуемата си красота и добротата на хората си, и бил описан от всички известни писатели в историята на човечеството. Слушала била Васка за прелестта на Офия и за нейния централен универсален магазин TSUM, за българското Шанс Елизе (е сега ако се намери някой франкофон да ми обясни какъв съм селяндур и че да пишеш на български името на тази свещена улица по този начин е сетотатство, кощунство и изобщо ужас, ще ми дойде в повече, моля ви, не ми причинявайте това), наречено Митошка, и така нататък и така нататък. Васка сънувала Офия е вече мечтаела да пее на сцената на най-изисканите заведения в страната и на света изобщо, които разбира се се намирали отново в Офия. Килко обичал Васка много. Обичал я по три пъти на ден. Понякога и по повече, защото бил секссимвол за всички жени с вкус и освен мустак имал и неустоимо мъжко излъчване, на което дори върбите не издържали и им омеквали дънерите. Даже местните бикове, предразположени към придобит хомосексуализъм, не се сдържали и всяка неделя го гледали влажно и му намигвали с крайчеца на лявото си око. Той толкова я обичал, че също започнал да се замисля да й помогне да иде в Офия. Нещо обаче всеки път го свивало под лъжичката като си помислел за това, защото който отидел в Офия, никога повече не се връщал. Нормално, все пак Офия от мнозина била смятана за най-хубавото място за живеене след Малдивите, а за някои даже и малко по-хубаво от въпросните самозвани острови. Но Килко знаел че неговото птиче рано или късно ще отлети от клетката си и ще стане звезда от трансгалактически мащаб (каквото и да означа това, но  звучи внушително, така че дано има такава дума). Той вече бил говорил със своя едновремешен съгражданин - неговият баш-шеф, който вече бил кореняк-Офиянец и живеел в столицата, че ще води новата звезда при него. Неговият шеф така се заинтригувал, че една събота и неделя, когато идвал да си поокастри розите на имението, а също и да издои кравата и да затвори малко буркани със зимнина, отишъл на гости на своя стар приятел и пръв колега Килко да види Дамата. Останал запленен от интелекта и дарбата й, а тя - от неговите искрени небесно-кестеняви очи и снежнобелия му Мерцедес, който го преследвал в живота и неизменно вървял след него (след шефа на Килко, не след живота на същия).

Дошъл Денят. Дъ Биг Дей, както се шегувала Васка. Мдааа, тя вече знаела английски и дори вече била вдигнала скандал на Килко, който искал да си купят от супера пуйка, на която пишело Турки на английски, пък тя не искала турска, а българска пуйка. Това още повече издигнало мъдростта й в очите на Килко. Настанила се тя в Офия и цяла седмица обикаляла по магазините. Най-много й харесало по най-красивата улица на света Митошка, даже изтъркала тротоарите от ходене и бдителния кмет ги обновил на два пъти за първите седем дни то пребиваването й. Единственото, което леко я притеснявало, били релсите на големите ужасни гърмащи метални червеи, които летели напред-назад по Митошка и стряскали ранимата й душевност със своя трясък. Тя била достатъчно прозорлива, за да знае, че по тези релси с положителност тече ток, който може да убие даже здравеняк като Груди, и предвидливо ги прескачала така, както си играела като малка край планинския ручей до родното си селце. И на това място радостта й секнала и тя се затъжила по своя любим Груди. Не че Килко не бил мъж за 1000 жени. Бил, и още как. Бил, и мустаците му плющели. Бил и винаги щял да бъде. Бил повече и от Бил Клинтън. Но сърцето й принадлежало само на един. На Груди. Цяла Офия затъжила заедно с Васка и дори коледната украса, която си стояла бодро над Митошка в средата на юли (тъй като в Офия винаги е Коледа, ако не знаете, да ви осведомя), паднала върху трамвайните линии. И в този момент Васка решила, че  дори да трябва да мине през огън, ще  намери своя  Груди. Като си го помислила, мощните й мозъчни вълни отново съживили коледната украса и тя не само се върнала по местата си, но дори засветила, че и запяла песента "Кооооооооооооооооооой сега до теб заспивааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа?".

В Офия Васка се запознала със своите най-имените колежки, които били идол за всяка уважаваща себе си жена в страната. Екстра Шина, Тодорка, Пенка Секса, Ганка Дудука - всички тези богини станали нейни първи приятелки и като такива я запознали с най-хубавите хора на света. Най-хубавите хора на света били техни приятели и ги обичали. По три пъти на ден, по трийсет и три пъти на нощ, понякога го правели всички заедно.  Като истинска Дама, Васка веднага оценила невероятните им качества, те били един от друг по-интелигентни, по-добри, по-приятни събеседници, по-големи кавалери и по-неустоими чаровници. Най-запленяващият сред тях бил Киро Гъбата, който често я водел в елитни клуове, ситуирани предимно в меката на забавлението на нашата планета - Щудентски град.

Кариерата на Дамата цъфтяла и почнала да връзва - тиквички, грах, създърма, бахур, а в неделя и понички. През вечер Васка имала участие в Щудентски град, вече трима граждани с естествена пигментация на кожата и килограми изискани златни бижута по себе си учтиво й предложили пари да я отведат вкъщи, а добрите й приятели всеки път й давали по някой лев, за да я обичат. Киро Гъбата я обичал най-много и я поканил да живее при него. И понеже не можел да живее без нея, й дал пари да си сложи бюст, който бил толкова голям и неустоим, че тя започнала да се чуди дали няма да се прегърби. направила леки корекции в устните си и не можела да проумее, защо тъпоумни ученици по улицата сравнявали профила й с този на патока Доналд. Тя била най-красивата от всички свои колежки и я канели в най-гледаните предавания, станала лице на броя на най-тиражното списание, което било толкова елитно, че даже на корицата пишело "Прочети преди употреба!". Киро Гъбата се грижел за своята приятелка като за писано яйце и й купил Пежо с голямо лъвче, дето покрива му правел Бззззззззззззт, а музиката била като на сватба. Такова си искала тя и си го получила. Дамата не слизала от него и правела опити дори до тоалетна да ходи с него, но успяла само три пъти. С него тя летяла из голямата Офия и се грижела за безопасността на движението. В своята грижа тя прегазила три безразсъдни бабички, двама обществено опасни второкласници, нагла до безобразие майка с количка, и без да иска предизвикала 365 пътно транспортни произшествия за 36 дни. Не била виновна за нито едно от тях, така казвали и полицаите, щом разбирали че е приятелка на Гъбата. Нахалството и непредвидливостта на останалите участвици в движението не секвали старанието на Дамата и тя продължавала да се бори с простотията по пътищата.

Веднъж Васка отишла на дискотека със своя нов любим Киро и негови приятели от училище - Щангата, Бухалката, Кюнеца, Винкела и Чука. Винкела бил непоправим чаровник, тя го познавала добре и винаги се смеела от сърце на неговите смешни истории за това как негови колеги като спрат да работят както трябва си чупели сами ръцете и краката, докато ядат бухти в неделя сутрин, ей така, без да искат. След като дръпнал дълбоко от своята пура, която от половин час се опитвал да запали наобратно, той отпил от най-хубавото уиски на света, от което пиел винати (разбира се, става дума за Tullamore Dew) и малко по-късно започнал да споделя поредната весела случка от живота му. Някакъв му висял с 400 евро, и както си се бръснел една сутрин, без да иска паднал, ударил си и двете уши, после се прекатурил през парапета на 20-ия етаж, макар че живеел на втория. И умрял. Всички се смеели, когато той казал, давейки се от бодър кикот: "А, ето го новото ми момче бе, дето ви разправям че малко помогна на човека да си падне на ушите, ела бе аверче, да те запозная тука с компанията". И тогава Дамата онемяла. Към нея бавно се приближил едър мъжага с черно поло и слушалка в ухото, който гледал само нея. Мъжът бил особена смесица от Аполон, Зевс, Хълк Хоугън, Ал Пачино, Камен Воденичаров и Митьо пищова - от всичко хубаво по много.  Прималяло й. Та това бил самият Груди!!! Радостта й била толкова голяма, че единствената светеща улична ламба (така се пише!!!) в квартал Дружба Каунти, известен като Кварталът на богатите, премигнала три пъти в знак на нескрито задоволство.

Очаквайте продължение. Историята продължава.


Тагове:   дамата,   НЕВЕРОЯТНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. danyolka - Само...
29.10.2007 18:27
аз ли се радвам, че дойде продължението???
Мерси, Arnage!;-)
цитирай
2. arnage - :)
29.10.2007 18:49
Моля, за нищо :) А останалите просто толкова се радват, че са останали безмълвни и чакат отново да им дойдат думите:)
цитирай
3. анонимен - :)
29.10.2007 22:19
... и аз искам още...
цитирай
4. анонимен - :)
10.07.2009 23:04
Тази поредица ме разби. Смях се с глас. Ако не я продължиш ще те осъдя :) поздрави
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: arnage
Категория: Други
Прочетен: 320704
Постинги: 81
Коментари: 513
Гласове: 4634
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930