Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2008 01:37 - Строежът е в ремонт
Автор: arnage Категория: Други   
Прочетен: 3906 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След "Софстрой" идва "Ремонтстрой" - класическа крилата фраза от времето на СоциализЪма, която почива върху неоспорими факти. Фраза, която обаче продължава да ни преследва като троен агент неусетно, но неумолимо във всяка крачка и всяка секунда.
Напоследък навръщане от така любимия ми офис свикнах да използвам така наречения "Околовръстен път". За всички живущи в София и за запознатите с поне малка част от особеностите на милата ни столица е ясно какво представлява въпросния път с гръмко име. За тези, които не знаят за какво става въпрос - обяснявам накратичко: въпреки че има идеята да бъде пълноценен път около София, който осигурява удобно влизане или съответно излизане към и от всички по-важни пътни артерии, влизащи в града, той е в пълен или частичен ремонт приблизително от самото си построяване, 365 дни в годината нещо се прави, преправя, разширява, стеснява, изгражда, надгражда, прегражда, ексфулира, ондулира и така нататък. Накратко - поредната простичка и разумна идея, която така и не може да стане реалност за по-малко от осем столетия.
Та карам си аз по въпросния култов път. Карам, знаейки, че поредният ремонт е на участъка, който започва веднага след кръстовището, от което аз се спускам в дебрите на така уютната ни столица. Карам си аз в тази посока и карайки бодро по права линия, решавам да мина на зелен светофар, но навлизайки в кръстовището, установявам, че напред не може да се продължи. Табела за целта преди това няма, отде толкоз акъл да се сети някой. Табели имаше СЛЕД затвореното кръстовище, това е положението. Добре викам си аз, чудейки се дали да се пусна надолу към града или да обиколя, стигайки до пряката на Околовръстното, която все пак ми е целта. Виждайки петкилометровата колона посока центъра, реших да обиколя - чудно защо, но идеята да чакам три часа за да измина два километра нещо ме сряза отвътре и не ми допадна. Поех аз през Драгалевци към Симеоново по панорамния път на Витоша и се спускам накъдето отивам. Карам си, карам, стигам до светофара с Окомовръстен път. Кръстовището е затворено. Отвсякъде. Табели дотук нямаше. Обръщам. Псувам. Много. Табела все пак има - в центъра на Симеоново. За по-удобно. Жалко че ако идваш от Драгалевци не стигаш до центъра. Все едно. Продължавам. Продължавам към следващия квартал на Витоша - демек Бистрица. Стигам дотам (Бележка под линия - вече съм изминал точно два пъти повече километри, отколкото е по принцип пътя ми от офиса до вкъщи). Там имаше табела - "Кръстовището с Околовръстен път е затворено". Супер. Стана ми готино - започнах да стена и почти щях да еякулирам, но един Камаз се опита да ми влезе в багажника, та се отказах от сексуалните си забежки със самия себе си и продължих - напред към природата си казах аз. Прекосих Плана планина - красота, само дето не се бях прибирал от София за София през места за пикник без да отивам на пикник. Прибрах се през Панчарево. И Панчаревското езеро видях на прибиране. Изминах точно четири пъти по-дълго разстояние, отколкото трябваше, пътувах час и половина. В Горубляне минах през отсечката, която дълго беше в ремонт и ставаха безумни задръствания - ведро си казвам "Ето, хората все пак правят и градивни неща". След 30 метра установих, че пуснатият участък няма асфалфа и се кара по камъни с размерите на едър домат.
Но всичко това беше за компенсация на отиването ми шест часа по-рано, когато пропътувах един километър за 50 минути, тъй като възлов светофар се беше повредил и на негово място имаше регулировчик, който евентуално може би е чудесен заварчик или може би водопроводчик, но както по всичко личи регулирането на трафик не беше неговата стихия.
Затова предлагам тук да почнат да се строят направо ремонти - по-рационално е и ще се губи по-малко време. Предвид факта, че съседната улица я разкопават задължително минимум по три пъти годишно, а мястото го асфалтират максимум веднъж в годината, може да се предположи,че не се шегувам.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eien - Както и
21.08.2008 08:13
"В обедна Пучивка сме" и я няма 3 часа.
КАТ, правителството...ами в обедна почивка са...
цитирай
2. анонимен - Ludnica
21.08.2008 09:18
Щеше да е смешно, ако не беше истина.
Няма изход в ситуацията, някакви субекти са окупирали улиците в София и най-лошото е, че нямат никакви искания.
цитирай
3. zezo - Чел ли си "Добрият войник Ш...
21.08.2008 09:29
Чел ли си "Добрият войник Швейк" и по специално за "походът" му за Ческе Будейовице? Можеш да направиш както в са направили в книгата - вземи една карта на София и с червено нарисувай маршрута си :)
цитирай
4. annie87 - Зради табелата..
21.08.2008 13:54
"Кръстовището с Околовръстен път е затворено" попаднах в мега огромното задръстване и маршрутката, в която бях, место за 15 мин., мина едно разстояние за 40. Бях бясна, ама какво да се прави- вечно някъде ще има ремонт.
цитирай
5. анонимен - Смешно е
22.08.2008 02:31
Смешно е. Ако не беше толкова смешно, щяхме отдавна всички да сме се гътнали.
Околомръсното (както с любов го наричат драгалевчани и симомеоновци) отдавна е извор на местен хумор, счупени джанти, загубено време и повод политиците да се замерят с кал. Засега нищо повече.
Благодаря за хубавия текст! Хубава вечер!
Албена.
цитирай
6. american - Изпускаме шанса да си оправим пътищата
22.08.2008 07:52
Гледах репортаж на българи в Испания: Пътищата там са били зле подобно на БГ. С влизането в ЕС обаче построяват много магистрали и оправът пътищата в градовете си. Ние в БГ изпускаме тоя шанс. Не само че строим магистрали 10 км/год, но и идея нямаме какво ни трябва. И медиите тъпеят. А ни трябват поне 1000 км магистрали - две север-юг, и северна. И през София трябва да име поне две на кръст. Искам от Младост до Люлин да стигам за 10мин. Искам от София до Видин да стигам за 1:50 часа. Искам до Бургас да стигам за 2:30 часа. По другите държави точно так смятат - разтоянието от град А до Б е 200 км, ако караш със 120 се взема за час и нещо.
цитирай
7. julllinkata - хаха
21.09.2008 14:36
Ех,бе слънце,все на теб....:Р
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: arnage
Категория: Други
Прочетен: 320345
Постинги: 81
Коментари: 513
Гласове: 4634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031